top of page
Névtelen terv.jpg

Törődés Szentesi Könyvtári Alapítvány

Könyvtárunk 2023, augusztusától működteti a Törődés Szentesi Könyvtári Alapítványt, amelynek átfogó célja szerint a Szentes Városi Könyvtár, tereiben megteremtve mindenki számára a közösségi közélet működési feltételeit, az információhoz jutás egyenlő esélyét és a szabadidő kulturált eltöltésének lehetőségeit, támogassa a szentesi és Szentes kistérségi gyermek, ifjúsági és diák tevékenységeket.

Ezen belül részcéljai:

  • Az ifjúsági- és diákközélet fejlődésének támogatása, szervezeteik és egyesületeik közösségi működési feltételeinek javítása.

  • Az olvasásra nevelés és ennek érdekében minden anyagi eszköz felhasználásának elősegítése.

  • A hátrányos helyzetűek és adottságúak segítése.

  • A Szentes Városi Könyvtár állományának fejlesztése, működési feltételeinek javítása.

  • A számítógépes nyilvántartás, illetve a számítógépes adatfeldolgozás fejlesztése.

  • A fentiek érdekében tanfolyamok, továbbképzések lebonyolításának támogatása.

  • A fentiek érdekében kulturális programok, rendezvények, kiállítások megrendezését és kiadványok megjelentetését támogatja.

  • Támogatja a klímavédelmi és adaptációs megoldásokat, a társadalmi partnerség jegyében, különös tekintettel a gyermek, ifjúsági és diák kezdeményezésekre.

A Törődés Szentesi Könyvtári Alapítvány korábban "TÖRŐDÉS" Szentesi Gyermek és Diák Alapítvány néven működött, melyet 1995-ben hozták létre magánszemélyek azzal a céllal, hogy a Szentes városi korosztályi közéletfejlesztési tevékenységeket támogassa.

 

Az Alapítvány feladatának tekinti a gyermek- és ifjúságvédelmi tevékenységek fejlesztése mellett a szociálisan rászoruló gyerekek, valamint a hátrányos helyzetű és adottságú szentesi és Szentes kistérségi diákok segítését is.

Célunk, hogy az elmúlt közel 30 évben végzett magas színvonalú és elkötelezett munkát tovább folytassuk.

jpeg-optimizer_adó_1_%.jpg
Névtelen terv.jpg

A Kuratórium tagjai

Tánczos Edit -  elnök

dr. Danyi Katalin

Tímár Ferenc

facebook-icon-vector.png
insta_vector.png
bottom of page