top of page

Minősített könyvtár cím

 

Könyvtárunk 2018 után 2023-ban újra elnyerte a Minősített Könyvtár kitüntető címet, így ismét öt évig birtokolhatjuk azt.

A cím megszerzéséhez szükséges pályázati anyagot 2022. tavaszán nyújtottuk be, majd egy helyszíni ellenőrzés során a Könyvtári Intézet két munkatársa szakértői véleményt alkotott munkánkról. Az elkészült dokumentáció alapján a Kulturális és Innovációs Minisztériumban meghozott végső döntés után lehetünk továbbra is a Minősített Könyvtár cím birtokosai.

1.jpg

 

Pályázatunkban – mely honlapunkon is olvasható – bemutattuk szakmai munkánkat és azokat az eredményeinket, melyeket az elmúlt öt esztendőben értünk el.

2.jpg

A cím ünnepélyes átadására, 2023. január 21-én szombaton került sor az Országos Széchényi Könyvtárban. A Kulturális és Innovációs Minisztérium részéről Hoppál Péter nyújtotta át az oklevelet és a plakettet az alábbi megtisztelő laudáció után:

Minősített Könyvtár Cím viselésére elismerést nyert:

a Szentes Városi Könyvtár, melynek összetartó, kreatív csapata már második alkalommal mérette meg magát és nyerte el a város kulturális életét is meghatározó tevékenysége alapján a Minősített Könyvtár címet. PR- és marketingmunkájuk hatékonysága meggyőző, hiszen közösségszervező eredményeik magukért beszélnek.

 

Intézményünket Sallainé Gresó Klára a könyvtár volt igazgatója és a jelenlegi vezető Szekeres-Dancsó Mónika képviselte.

Honlapra.jpg
Minősített könyvtár oldal anchor
facebook-icon-vector.png
insta_vector.png
bottom of page